Home

Houten deuren

Binnendeuren

Buitendeuren

Beslag

Duurzaam

Inspiratie

Referenties

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

Kies voor duurzaam
ook in het belang van dieren


Onze eiken deuren worden gemaakt van duurzaam Europees eikenhout. Dit hout wordt onder PEFC condities geproduceerd. Eikenhout is een natuurlijk en duurzaam materiaal voor het maken van deuren.

info@cottageworld.nl
06 53447669

 

 

duurzame houten binnendeuren

 
 

ruw-materiaal-houten-deuren

 

Duurzaam en verantwoord

De eikenhouten binnendeuren van Cottageworld worden gemaakt van duurzaam geproduceerd eikenhout.
Eikenhout is een hernieuwbare duurzame grondstof en is gemakkelijk te repareren en her te gebruiken en vraagt wat productie betreft vrij weinig energie. Bossen helpen mee het broeikaseffect te reduceren omdat ze CO2 opnemen. En buiten dat, hout is volledig biologisch afbreekbaar. Dus duurzaam.

Toch zijn houten deuren niet altijd duurzaam en een milieuvriendelijke keuze. Onverantwoorde bosbouw en onjuist gebruik van hout kunnen bossen beschadigen en zelfs volledig vernielen. De milieuvriendelijkheid en de duurzaamheid van hout hangt af van de teelt en van de transportafstand tussen het bos en de eindverbruiker.

Duurzaam produceren is een samenhang van duurzaam en commercieel denken. Hardhout geschikt voor houten deuren komt uit landen zoals China, Brazilie en Indonesie waarvan de duurzaamheid niet als vanzelfsprekend kan worden beschouwd.

Kwaliteit voor een lange levensduur

Eiken (of eikenhout) is wel een van de bekendste houtsoorten. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.
Er is groot verschil tussen het ene eikenhout en het andere. Tot de bekendste eikensoorten horen:
Europees eiken: Dit is het traditionele eikenhout, waarvan onder andere eiken meubelen en beelden gemaakt zijn. Niet alleen meubels, maar ook deuren, parket, kozijnen en trappen en ook schepen en sluisdeuren werden traditioneel van eikenhout gemaakt.
Amerikaanse wit eiken: deze is lichter van kleur
Amerikaanse rood eiken: deze is meer roze van kleur

In de deuren van Cottageworld wordt alleen eikenhout uit Europa verwerkt. Hier worden de bossen duurzaam onder PEFC condities beheerd. Dit is niet alleen verantwoord uit milieuoverwegingen maar ook uit  commercieel oogpunt, want zonder nieuwe aanplant is er geen continu´teit in bosproductie.

Ovengedroogd voor natuurlijke stabiliteit

Gedroogd hout is essentieel voor een sterke en stabiele eikenhouten deur. De drogingsgraad van het eikenhout moet overeenkomen met het klimaat van de ruimte waar de houten deuren worden geplaatst. Nederland bevindt zich in de zone waar hout tussen 7%-14% vocht heeft.

Onze eikenhouten deuren zijn gedroogd tot een vochtpercentage van gemiddeld 12%. Daardoor zijn onze deuren stabiel en zullen de deuren hun afmetingen en vorm behouden onder normale binnencondities. Gedurende het jaar kunnen er onder invloed van weer in de seizoenen kleine variaties ontstaan in de structuur van de nerf. Dit is kenmerkend voor de charme van het gebruik van natuurlijke materialen zoals eikenhout.

Eikenhout is een natuurproduct met variaties in iedere plank. De natuurlijke variatie van de nerven en knoesten geven onze deuren een authentieke en eerlijke uitstraling. Daarmee onderscheiden onze deuren zich van de industrieel geproduceerde vlakke en paneeldeuren.

 
Houten deuren
Binnendeuren
Buitendeuren
Kozijnen
Beslag
Klampdeuren
Paneeldeuren
Stijldeuren
Designdeuren
Voordeuren
Staldeuren
Garagedeuren
Kleuren
Duurzaam
Inspiratie
Referenties
Installatie
Maatwerk
Dealers
Contact
Voorwaarden
Privacy
Disclaimer
Klantenservice
Over Cottageworld Nederland B.V.
Eikendeuren.nl
Boerderijdeuren.nl
Boerenbeslag.com
Houtenbinnendeuren.nl
Renovatiedeuren.nl
Nieuwbouwdeuren.nl

Houtenluikenenbeslag.nl
(C) Cottageworld Nederland B.V. 2016 wijzigingen voorbehouden